Digilehden käyttö

K: Mistä löydän lisää ohjeita digilehden käyttämiseen iPadissa/iPhonessa?

V: Paina lehden lukijasovelluksessa alalaidassa olevaa ”info” -nappia

K: Miten tabloid sivut saa parhaiten näkymään lukijasovelluksissa?

V: Paina ”Aukeama” -napista. Lisäksi laite kannattaa pitää vaakatasossa.

K: Mistä löydän/lataan lehden lukijasovelluksen iPadissa/iPhonessa

V: Tarvitset tunnukset Applen sovelluskauppaan, AppStoreen, josta voit ladata lehden lukijasovelluksen. Sovellus löytyy esim. lehden nimellä tai yleishakusanalla ”SSS”. Ohjelman lataamisen jälkeen se löytyy iPadin/iPhonen Lehtikioskin hyllyltä.

K: Miten sammutan ohjelman iPadissa/iPhonessa?

V: iOS6 ja vanhemmat: Tuplaklikkaa pyöreätä nappia, jonka jälkeen avoinna olevat ohjelmat ilmestyvät ”nauhana” näkyviin. Ohjelmat sammuvat, kun painaa pitkään ohjelman kuvaketta ja kuvakkeisiin ilmestyy vasemmalle puolelle punainen miinusmerkki. Klikkaa merkkiä ja ohjelma sammuu. iOS7 ja uudemmat: Tuplaklikkaa pyöreätä nappia, jonka jälkeen avoinna olevat ohjelmat ilmestyvät ”kuvina” näkyviin. Ohjelmat sammuvat, kun pyyhkäiset ohjelman kuvaa ylöspäin.
Ohjelmat kannattaa sammuttaa aika ajoin, jotta iPadin käyttö olisi muutenkin sujuvampaa.

K: Miksi minulla näkyy vanha lehti iPadissa/iPhonessa?

V: Todennäköisesti ohjelma on jäänyt päälle edellisestä lukukerrasta ja se kannattaisi sammuttaa, kts. edellinen kysymys tai voit myös palata lehtivalikkoon, kts. seuraava kysymys

K: Miten pääsen takaisin lehtivalikkoon iPadissa/iPhonessa lehden lukemisen jälkeen.

V: Paina kevyesti esim. keskeltä ruutua, jolloin ylös vasemmelle ilmestyy ”Lehdet” -nappi, paina nappia ja olet lehtivalikossa.